EVENIMENTE


Examen final – Curs Agent curăţenie Gr. II

posted 20 Jan 2020, 01:05 by Proiecte ASSOC   [ updated 20 Jan 2020, 01:08 ]


        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.
        Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 2.1 Formarea Profesională, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate;
În 10 septembrie 2019, s-a dat startul  cursului de calificare nivel I – Agent curăţenie grupa II din cadrul proiectului “TRAISAREL DEMNO ANDA CHEUD – Servicii integrate pentru o viaţă demnă”.
        Alcătuirea grupei a fost mixtă (bărbaţi şi femei). Iniţial au fost 24 persoane înscrise, însă până în final au rămas 19 persoane, care au frecventat cursul cu seriozitate şi dorinţa de a ieşi din situaţia de risc în care se află şi de a reduce la maximum efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă.
        În data de 20.12.2019 a avut loc în incinta Şcolii Gimnaziale "Petre Hossu" Cheud din localitatea Cheud, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 17:00 –  a avut loc examenul final al cursului Agent curăţenie Gr.II. Examenul a cuprins 2 probe: una teoretică ( test grila) şi una orală (prezentarea unui produs de curăţenie). La examen s-au prezentat 19 persoane. Participanţii au fost bine pregătiţi şi au promovat toate probele. Încântaţi de rezultatele obţinute şi-au exprimat dorinţa de a mai urma şi alte cursuri în cadrul proiectului dacă ar exista posibilitatea aceasta.
        Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă şi le dorim succes mai departe!
Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

„În întâmpinarea Nașterii Domnului” șezătoarea interetnică nr.8

posted 7 Jan 2020, 08:21 by Proiecte ASSOC   [ updated 7 Jan 2020, 08:23 ]

      
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  9 şezători interetnice.
        În data de 17.12.2019 a avut loc în Casa de Adunare Penticostală din localitatea Cheud, nr.255, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 18:00 - Şezătoarea nr.8 cu tematica “În întâmpinarea Nașterii Domnului”.
        Tematica propusă pentru această șezătoare  a fost în ton cu perioada din an  în care s-a desfăşurat evenimentul, adică Postul Crăciunului. Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători de peste an. Dacă una dintre șezătorile anterioare au avut ca tematică datini și obiceiuri de Crăciun în religia ortodoxă, ne-am gândit de această dată să aflăm, să descoperim, să povestim împreună cu persoane de religie penticostală dar și ortodoxă despre ceea ce înseamnă așteptarea și pregătirea pentru nașterea Domnului. Șezătoarea s-a desfășurat în „Casa Domnului” așa cum o numesc localnicii.
        La ora stabilită au fost primite participantele, au fost înregistrate în listele de prezență după care a început activitatea propriu zisă. Ne-am bucurat și de prezența multor invitați pentru că spun invitatele noastre că „nu se poate merge în șezătoare fără bărbați”.
În organizarea acestui eveniment am avut sprijinul necondiționat al pastorului care nici nu a stat pe gânduri atunci când i-am propus să ne primească în lăcașul de cult, ba mai mult au invitat pentru acest eveniment o solistă vocală și un violonist.
        În cadrul evenimentului s-au depănat amintiri  din vremea copilăriei, deci  cu toții am avut  prilejul de a beneficia de două ore înălțătoare. S-au reconstituit și s-au împletit într-o cunună magică numită „Credință” toate obiceiurile, datinile, rugăciunile și colindele copilăriei noastre. Veche tradiţie, rugăciunea și colindatul stă mărturie despre felul cum înţelepciunea populară a ştiut să vestească, prin versuri, venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu. Colindele româneşti sunt încărcate de frumuseţe şi duioşie, dar au, totodată, şi un puternic mesaj religios. Prin vechimea lor, ele sunt un tezaur valoros al culturii şi spiritualităţii româneşti. Deci  perioada pregătitoare Sărbătorii Naşterii Domnului este marcată de cântatul colindelor, ca modalitate de a vesti Întruparea Mântuitorului. Tradiția spune că Dumnezeu a lăsat colindele pe pământ, special ca să ne mai scape de păcate, iar când acestea nu se vor mai auzi, vor ieși Diavolii pe pământ.
        În seara de 17 decembrie în comunitatea din Cheud, dacă cumva au avut de gând să coboare, diavolii au luat-o la fugă de li s-a pierdut urma spre „Valea Dracului” și spre „Dealul Mare” speriați de bună dispoziție, amintirile, rugăciunile și colindele noastre.
        Un moment încărcat de emoție a fost prezentarea în fața Domnului așa cum se obișnuiește în religia penticostală a unui copil nou  născut. În acestă perioadă copiii nou născuți sunt aduși în fața domnului pentru rugă și binecuvântare.
        Impactul activității asupra participanților la eveniment a fost unul pozitiv. Analizând impresiile participanților, concluzionăm că evenimentul a a fost o reușită, participanții manifestând un real interes pentru participarea la viitoarele evenimente realizate în cadrul proiectului.

Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Sezătoarea interetnică nr.8

posted 16 Dec 2019, 04:04 by Proiecte ASSOC   [ updated 16 Dec 2019, 04:09 ]

„În așteptarea nașterii Domnului”

În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenții în domeniul combaterii discriminării și promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele și organizarea a 9 șezători interetnice.
În data de 17.12.2019 va avea loc în localitatea Cheud, nr. 255, Com. Napradea, jud. Sălaj, Biserica Penticostală, începând cu ora 18:00 - Șezătoarea nr. 8 (din totalul celor 9) cu tematica: "În așteptarea nașterii Domnului”
La eveniment sunt așteptate 12 participante din gupul țintă, femei rome din Cheud.

Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului - Seminar nr.5

posted 11 Dec 2019, 04:21 by Proiecte ASSOC   [ updated 11 Dec 2019, 23:28 ]

        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  6 seminarii cu tematica în combaterea discriminării şi promovării multiculturalismului.
        În data de 27.11.2019 a avut loc în localitatea Cheud, Com. Năpradea, Scoala Gimnazială „Petre Hossu”, judeţul Sălaj,  începând cu ora 14:00 – Seminarul nr. 5  (din totalul celor 6)  cu tematica: "Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”.
        Pe parcursul seminarului s-a respectat agenda  de desfășurare a evenimentului. Agenda evenimentului s-a axat pe teme precum: Prezentarea activităţii 7 - Intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi  dezbateri având ca tema centrală de discuţie   ,,Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului” , structurate în 4 subpuncte de abordare:


1. Înţelegerea discriminării: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” şi “Antidisciminare”;
2.Discuţii privind:  „Discriminarea la angajare”;
3.Legislaţia din România privind combaterea discriminării;
4.MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discuţii pe divese teme, exemple din comunitate şi/sau vizionarea filmului realizat în cadrul proiectului.
        La eveniment au fost prezente 13 persoane, romi şi non romi din comunitatea locală. În cadrul evenimentului ne-am bucurat şi de prezenţa doamnei formator Fărcaş Elena și doamna îngrijitor şcolar Bârsan Celila.
        Activitatea şi-a atins scopul având în vedere  luările de cuvânt și concluziile invitaţilor. Participanţii  s-au mobilizat, au fost activi,  motivaţi și interesaţi de tema propusă.
        Ne-am bucurat de faptul că participanţii şi-au exprimat dorinţa de a mai participa și la alte activități. Acest lucru din punctul nostru de vedere certifică faptul că această activitate a fost una de succes. Mulţumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Agent de curăţenie grupa II - Anunţ privind desfăşurarea activităţii de practică în cadrul cursului

posted 25 Nov 2019, 02:34 by Proiecte ASSOC   [ updated 25 Nov 2019, 03:50 ]

        Începând cu data de 14.11.2019 a demarat activitatea de practică pentru cursul de Agent de curăţenie gr.II – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie şi practică), care se va finaliza în data de 18.12.2019.
         Cursanţi sunt împărţiţi în 2 grupe de câte 12 persoane şi îşi desfăşoară activitatea în incinta Căminului Cultural „Angela Buciu” Cheud şi a Şcolii Gimnaziale „Petre Hossu” Cheud.
Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea examenului de către participanţii din grupul ţinta a proiectului şi acordarea către absolvenţi a certificatelor de calificare. Pe întreaga perioadă de derulare a cursului participanţii primesc hrană şi la finalizarea cursului vor fi acordate subvenţii.
        Activitatea 2.1 Formarea Profesională din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care dau dovadă şi le dorim succes mai departe!
Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Seminar nr.5 „Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului” - Anunț ante eveniment

posted 25 Nov 2019, 01:34 by Proiecte ASSOC   [ updated 25 Nov 2019, 01:35 ]

Anunţ desfăşurare
Seminar nr.5  „Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”

În data de 27.11. 2019 va avea loc în localitatea Cheud, Com. Năpradea, Şcoala Primară Cheud, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 – Seminarul nr. 5  (din totalul celor 6)  cu tematica: ,,Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”.


Agenda evenimentului se va axa pe teme precum:
1.     Înţelegerea discriminării: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” şi “Antidisciminare”;
2.    Discuţii privind: „Discriminarea la angajare”;
3.    Legislaţia din România privind combaterea discriminării;
4.    MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discuţii pe divese teme, exemple din comunitate şi/sau vizionarea filmului realizat în cadrul proiectului.

        La eveniment sunt aşteptate 12 persoane, romi şi non romi din comunitatea locală, reprezentanţi ai instituţiilor de la nivel local şi judeţean, din domeniile social, medical, educaţie, justiţie, cultural şi culte, ong-uri.  
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Agent de curăţenie grupa II - Anunţ privind lansarea cursului

posted 29 Oct 2019, 03:39 by Proiecte ASSOC   [ updated 29 Oct 2019, 04:20 ]


        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea. Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

        Începând cu data de 10.09.2019 s-a lansat cusul de calificare  Agent de curăţenie gr.II – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie şi practică), care se va finaliza în data de 18.12.2019. La curs s-au înscris 24 de persoane , acesta desfăşurându-se de luni până vineri în intervalul orar 15:00-20:00. Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea examenului de către participanţii din grupul ţinta a proiectului şi acordarea către absolvenţi a certificatelor de calificare. Pe intraga perioada de derulare a cursului participanţii vor primit hrană şi la finalizarea cursului  vor fi acordate subvenţii.

        Activitatea 2.1 Formarea Profesională din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

La braț cu toamna - Șezătoarea cu numărul 7

posted 29 Oct 2019, 00:27 by Proiecte ASSOC   [ updated 29 Oct 2019, 04:19 ]

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  9 şezători interetnice.
        În data de 17.10.2019 a avut loc în localitatea Cheud, nr. 305, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 - Şezătoarea nr. 7 ( din totalul celor 9) cu tematica ,,La braț cu toamna”. La eveniment au luat parte 13 participante din gupul ţinta,  femei rome şi non-rome din Cheud, jud. Sălaj  şi s-au arătat bucuroase de tematica şezătorii.
        Tematica propusă  pentru aceasta şezătoare  a fost în ton cu anotimpul în care ne aflăm, adică toamna. În răcoarea dimineții,pădurea pare de aramă, poleita de razele timide ale soarelui. Pe pământul amorţit cad miresme stinse şi frunze vestejite . Vântul adie uşor prin livezi,împrăştiind arome dulci și amărui. Se simte parfumul îmbietor al fructelor coapte. Copacii își pierd podoabă, iar frunzișul ruginiu șe aşeză pe tot Dealul Mare. Fiecare frunză îşi şopteşte fericirea și îşi spune povestea. Liniştea se înăbuşe în sunetul cristalin al Văii Cheudului.

        În propunerea tematicii şi activităţii s-a avut în vedere faptul că participantele  nu au mai pictat de pe vremea când erau copile. Au și spus acest lucru: “Doamnelor, avem emoţii în a lua o pensulă în mână dar şi în a îmbina culorile”. Cadrul perfect pentru a le oferi un punct de plecare a fost tocmai peisajul frumos din faţa casei unde s-a desfăşurat evenimentul.
        Spre încântarea tuturor, activitatea concretizată într-o paletă variată de momente, a reuşit să le desprindă pe participantele noastre de rutina zilnică, să le destindă, să le ducă din punct de vedere emoţional în vremea când erau  copii pe băncile şcolii.
        Impactul activității asupra participantielor la eveniment a fost unul pozitiv. Analizând impresiile participantelor, concluzionăm ca evenimentul a  fost o reuşită, participantele manifestând un real interes pentru participarea la viitoarele evenimente realizate în cadrul proiectului.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

ACCES SPRE SUCCES pentru cursanții ADS

posted 28 Oct 2019, 05:39 by Proiecte ASSOC   [ updated 28 Oct 2019, 05:40 ]

        Proiectul TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă din cadrul PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei a reprezintat pentru pentru comunitatea din Cheud, județul Sălaj, mai exact pentru cei 41 de cursanți din grupul țintă oportunitatea de a studia în cadrul programului A DOUA ȘANSĂ, învățământ secundar inferior.
        Programul A doua şansă nu reprezintă doar  o măsură de prevenire a abandonului şcolar, ci permite acordarea unei atenții deosebite  pentru componenta educativă, dar şi pentru cea a suportului social. În general, cursanții din program au probleme complexe, provin din familii cu un nivel de trai scăzut, dar toate acestea nu au reprezentat un impediment pentru ca cei 41 de cursanți să parcurgă si anul II de studiu, secundar inferior.
Progresele înregistrate au fost vizibile și nu au vizat numai nivelul de cunoștințe achiziționate pe parcursul celor doi ani de studiu, cât mai ales schimbările în bine care s-au produs la nivel comportamental, atitudinal. Mulți dintre cursanți au apreciat faptul că au fost tratați cu respect și înțelegere de cadrele didactice, expert și coordonator. Problemele lor au trecut dincolo de sala de clasă, iar sprijinul oferit i-a ajutat să-și recâștige încrederea în sine.
        Finalizarea celor doi ani de studiu s-a concretizat cu eliberarea documentelor de absolvire care le vor permite cursanților să-și continue parcursul școlar. La cererea elevului, se poate realiza transferul acestuia de la o unitate de învăţământ la altă unitate de învăţământ în care se derulează Programul „A doua şansă” pentru învăţământul secundar inferior, cu acordul celor două unităţi de învăţământ. Transferul se poate realiza în orice moment al anului şcolar, iar, pentru început, 3 dintre cursanți au solicitat continuarea studiilor într-o altă unitate de învățământ, în acest an școlar. Este o realizare importantă, având în vedere că, până la demararea proiectului TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă aceste persoane erau neșcolarizate.
        Activitățile din proiect vor continua cu Campania de conștientizare destinată creșterii ratelor de continuare a studiilor și cu Programul de consiliere și educație parentală furnizat familiilor copiilor și persoanelor care se află în afara sistemului educațional.
Coordonator activități P2
Prof. LAURA CRIȘAN

La braţ cu toamna - Şezătoarea interetnică nr.7

posted 17 Oct 2019, 23:08 by Proiecte ASSOC   [ updated 17 Oct 2019, 23:12 ]

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a 9 şezători interetnice.
În data de 17.10.2019 va avea loc în localitatea Cheud, nr. 305, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 - Şezătoarea nr. 7 ( din totalul celor 9) cu titlul: „La braţ cu toamna”. Tematica: ”Pictura, colaje”.  La eveniment sunt aşteptate 12 participante din gupul ţinta, femei rome din Cheud.
        Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

1-10 of 72