EVENIMENTE‎ > ‎

Anunt lansare curs "Lucrator finisor in constructii"

posted 1 Feb 2019, 04:28 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Feb 2019, 04:39 ]
    
  
            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
            In urma analizei derulate de catre expertii din cadrul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC  in localitatea Cheud, la scrierea proiectului, s-a identificat nevoia de formare profesionala a grupul tinta in calificarile la nivel de initiere si de calificare  nivel 1, în meseriile cerute pe piata muncii din judetul Salaj, precum: constructii, croitorie, comert, frizerie – coafura, agent de curatenie, alimentatie publica si alte meserii ce se vor regasi in oferta locurilor de munca pe piata interna.
            Avand in vedere cele de mai sus, expertii proiectului au demarat incepand cu data de 23.01.2019 formarea grupei nr.1 a cursului Lucrator finisor in constructii – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie si practica). In functie de durata derularii activitatilor preliminare inceperii cursului, Lansarea cursului  - Lucrator finisor in constructii - se estimeaza a fi demarata cel mai probabil in a doua decada a lunii Februarie 2019.
            Programul de formare profesionala se va finaliza cu sustinerea examenului de catre participantii din grupul tinta a proiectului si acordarea catre absolventi a certificatelor de calificare. Pe intraga perioada de derulare a cursului participantii vor primi hrana si la finalizarea cursului  vor fi acordate subventii.
Activitatea 2.1 Formarea Profesionala din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevazute ca rezultate: 169 de participanti la programe de formare profesionala din care 65 participanti la cursuri de initiere si 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de initiere (5 grupe, 65 persoane, in medie 13 participanti/grupa, 280 ore/curs de initiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, in medie 13 participanti/grupa, 360 ore/curs de initiere); 13 programe de formare profesionala furnizate;
            Pentru informații suplimentare putem fi contactati la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.