EVENIMENTE‎ > ‎

,,Combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului” - Seminar nr.3

posted 1 Mar 2019, 08:17 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Mar 2019, 08:18 ]
            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.

            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

            In cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea a  6 seminarii cu tematica in combaterea discriminarii si promovarii multiculturalismului.
In data de 21.02.2019 a avut loc in localitatea Cheud, Com. Napradea,Scoala Primara Cheud 2,  jud. Salaj, incepand cu ora 16:00 – Seminarul nr. 3  ( din totalul celor 6)  cu tematica: ,,Combaterea discriminarii si promovarea multiculturalismului”.

            Pe parcursul seminarului s-a respectat agenda  de desfășurare a evenimentului . Agenda evenimentului s-a axat pe teme precum: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” si “Antidisciminare”, FORMELE DISCRIMINĂRII, Categorii de persoane supuse discriminarii, Combaterea discriminarii pe piata muncii, MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discutii pe divese teme, exemple din comunitate, vizionarea filmului realizat in cadrul proiectului.
            La eveniment au fost prezente 17 persoane, romi si non romi din comunitatea locala. In cadrul evenimentului   ne-am bucurat si de prezența domnului primar, inginer Vasile Fodor, doamnei viceprimar, Eugenia Pop, domnului bibliotecar, Vasile Pop.
            Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat in vederea participarii la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.