EVENIMENTE‎ > ‎

Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului - Seminar nr.5

posted 11 Dec 2019, 04:21 by Proiecte ASSOC   [ updated 11 Dec 2019, 23:28 ]
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  6 seminarii cu tematica în combaterea discriminării şi promovării multiculturalismului.
        În data de 27.11.2019 a avut loc în localitatea Cheud, Com. Năpradea, Scoala Gimnazială „Petre Hossu”, judeţul Sălaj,  începând cu ora 14:00 – Seminarul nr. 5  (din totalul celor 6)  cu tematica: "Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”.
        Pe parcursul seminarului s-a respectat agenda  de desfășurare a evenimentului. Agenda evenimentului s-a axat pe teme precum: Prezentarea activităţii 7 - Intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi  dezbateri având ca tema centrală de discuţie   ,,Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului” , structurate în 4 subpuncte de abordare:


1. Înţelegerea discriminării: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” şi “Antidisciminare”;
2.Discuţii privind:  „Discriminarea la angajare”;
3.Legislaţia din România privind combaterea discriminării;
4.MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discuţii pe divese teme, exemple din comunitate şi/sau vizionarea filmului realizat în cadrul proiectului.
        La eveniment au fost prezente 13 persoane, romi şi non romi din comunitatea locală. În cadrul evenimentului ne-am bucurat şi de prezenţa doamnei formator Fărcaş Elena și doamna îngrijitor şcolar Bârsan Celila.
        Activitatea şi-a atins scopul având în vedere  luările de cuvânt și concluziile invitaţilor. Participanţii  s-au mobilizat, au fost activi,  motivaţi și interesaţi de tema propusă.
        Ne-am bucurat de faptul că participanţii şi-au exprimat dorinţa de a mai participa și la alte activități. Acest lucru din punctul nostru de vedere certifică faptul că această activitate a fost una de succes. Mulţumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.