EVENIMENTE‎ > ‎

Concurs şcolar nr. 3 - ,,Eu nu discriminez!”

posted 19 Mar 2020, 09:52 by Proiecte ASSOC   [ updated 19 Mar 2020, 09:54 ]
      
         În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea Concursului  şcolar ,,Eu nu discriminez!”

        Concursul şcolar este unul din cele 11 intervenţii ce se vor derula inclusiv cu implicarea activa şi voluntară a membrilor comunităţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă. Intervenţiile pentru localitatea Cheud vor avea la baza două linii directoare: prima, va viza derularea de acţiuni de promovare a istoriei constituirii localităţii Cheud, promovare a culturii comunităţii rome, a normelor de comportament social şi a eforturilor membrilor comunităţii în demersurile lor de a avea o viaţă normală; a doua, va consta în prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup şi comunitate. Concret, prin implicarea participativă a membrilor comunităţii rome, de toate vârstele, sexele, apartenente religioase etc., va fi pusă în valoare identitatea individuală şi colectivă a acestora în acţiunile care se desfăşoară prin proiect.

        Evenimentul  “Concursul şcolar”  a constat în alcătuirea de eseuri/poveşti sau compuneri cu tematica combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi a fost organizat în 3 şcoli din judeţul Sălaj.

        În perioada 17 -26 Februarie 2020   a avut loc în cadrul următoarelor instituţii şcolare - Scoala Gimnazială “Petre Hosu” Cheud,  Scoala Gimnaziala “Traian Crețu” Năpradea , Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Sălaj, începând cu ora 12:00-14:00  - Concursul şcolar nr. 3 ( din totalul celor 3)  cu tematica: ,,Eu nu discriminez!”
La eveniment au participat  90 de elevi (30 de elevi din fiecare instituţie şcolară). Participanţii au primit diplome, tricouri şi şepci cu mesaje antidiscriminare.
        Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.
        Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
        Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.