EVENIMENTE‎ > ‎

Echipa A4 continuă oferirea de servicii psihosociale în luna ianuarie

posted 18 Feb 2019, 01:43 by Proiecte ASSOC   [ updated 18 Feb 2019, 01:45 ]
            Echipa multidisciplinara A4  continuă oferirea de servicii psihosociale pentru al doilea lot de persoane si  familii din grupul tinta din Cheud.

            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
            În cadrul proiectului, prin activitatea  A4 – Interventii in domeniul dezvoltarii/furnizarii de servicii sociale si medicale, in luna Ianuarie 2019,  echipa multidisciplinara  a  continuat oferirea de servicii psihosociale pentru al doilea lot de persoane si respectiv familii din grupul tinta.
In cadrul actiunilor intreprinse in mod direct cu beneficiarii proiectului din al doilea lot,  s-au  realizat activitati de identificare a nevoilor membrilor familiilor din grupul tinta. S-au desfasurat activitati de consiliere psihosociala, atat in grup cat si individual, in functie de  nevoile  si caracteristicile grupului.
            S-a inceput activitatea cu adultii din familiile din lotul doi de beneficiari. Multi beneficiari adulti  sunt inradacinati in propria imagine despre lume si viata. Ei nu cred ca problemele care deriva din cresterea copiiilor sunt, de fapt vestitorii vindecarii lor emotionale si nu numai. Maturitatea, stabilitatea si integritatea personala a parintilor ofera contextul pentru cresterea copilului.
            În cadrul activitatii de consiliere pentru parintii aflati in al doilea lot de interventie in ceea ce priveste serviciile psihosociale s-au dezbatut teme precum Constientizarea si dezvoltarea abilitatilor parentale, Comunicarea si dezvoltarea relatiilor de atasament.
Aceste actiuni au fost realizate in cadrul Activitatii 4 – Interventii in domeniul dezvoltarii/furnizarii de servicii sociale si medicale -  in cadrul modulelor consiliere psihosociala .
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.