EVENIMENTE‎ > ‎

"Eu nu discriminez!” - concurs şcolar ediția a III-a

posted 18 Feb 2020, 00:24 by Proiecte ASSOC   [ updated 20 Feb 2020, 10:49 ]
        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea Concursului  şcolar “Eu nu discriminez!”

 


            Concursul şcolar este unul din cele 11 intervenţii ce se vor derula inclusiv cu implicarea activa şi voluntară a membrilor comunităţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă. Intervenţiile pentru localitatea Cheud vor avea la baza două linii directoare: prima, va viza derularea de acţiuni de promovare a istoriei constituirii localităţii Cheud, promovare a culturii comunităţii rome, a normelor de comportament social şi a eforturilor membrilor comunităţii în demersurile lor de a avea o viaţă normală; a doua, va constă în prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup şi comunitate. Concret, prin implicarea participativă a membrilor comunităţii rome, de toate vârstele, sexele, apartenente religioase etc., va fi pusă în valoare identitatea individuală şi colectivă a acestora în acţiunile care se desfăşoară prin proiect.
            Evenimentul  “Concursul şcolar”  va constă în alcătuirea de eseuri/poveşti sau compuneri cu tematica combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi va fi organizat în 9 şcoli din judeţul Sălaj, în total 3 concursuri, câte unul în fiecare an de proiect.
            În perioada 17 - 26 Februarie 2020   va avea loc în cadrul următoarelor instituţii şcolare -  Scoala Gimnaziala “Petre Hosu” Cheud,  Scoala Gimnaziala “Traian Crețu” Năpradea, Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Sălaj, începând cu ora 12:00 - 14:00 - Concursul şcolar nr. 3 ( din totalul celor 3)  cu tematica: “Eu nu discriminez!”.
            La eveniment sunt aşteptaţi să se înscrie 90 de elevi (30 de elevi din fiecare instituţie şcolară). Participanţii vor primi diplome, tricouri şi şepci cu mesaje antidiscriminare.