EVENIMENTE‎ > ‎

Școala la Cheud

posted 18 Sept 2018, 08:53 by Proiecte ASSOC   [ updated 18 Sept 2018, 08:53 ]
            Începutul școlii este un moment important atât pentru copii cât și pentru părinți. Atmosfera de școală a cuprins și comunitatea din Cheud iar tematica noii întâlniri a echipei din cadrul proiectului "TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă" este în ton această perioadă. Școala este importantă în orice mediu, urban sau rural, însă este cu atât mai importantă cu cât școala și educația sunt cele mai bune sau poate singurele unelte cu care o comunitate cum este cea romă din Cheud, se poate emancipă și își poate schimba statutu
            Pentru a atrage și păstra copiii în școli, nu este suficient să ai o bază materială, o clădire, rechizite sau dascăli. Este esențial pentru copii să aibă sprijinul psihic și moral al familiei, iar pentru a avea copii silitori, trebuie să “creștem părinți silitori”. Echipa care se ocupă de Activitatea 4 (Dezvoltarea și furnizarea unui pachet integrat de servicii sociale și medicale pentru copii și adulți, inclusiv persoane cu dizabilități și vârstnici) a organizat azi ședințe de consiliere individuală cu părinții și copiii pentru a-i încuraja să frecventeze constant școala din comunitate și să nu fie predispuși abandonului școlar.

            Obiectivul general al proiectului "TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă", cu ID 102039, finanțat în cadrul PROGRAMULUI OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN, este implementarea pentru comunitatea de romi din localitatea Cheud, județ Sălaj, a unui pachet de măsuri integrate de incluziune socială, combatere a sărăciei și a oricărei forme de discriminare prin activități de educare și sprijinire.

Comments