EVENIMENTE‎ > ‎

Prezentare rezultate Activitatea 3

posted 13 Jun 2020, 07:53 by Proiecte ASSOC   [ updated 13 Jun 2020, 07:56 ]
ANTREPRENORII DIN COMUNITATEA CHEUD, Jud Salaj
Ne mandrim cu realizarile noastre!

 
            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.

            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

Proiectul si-a propus inca de la scriere sustinerea antrepreneoriatului prin intermediul furnizarii de servicii externalizate de consiliere, consultanta/mentorat si formare profesionala pentru 20 de persoane din grupul tinta (persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala) cu scopul dezvoltarii de catre aceste persoane de activitati independente care sa genereze venituri pentru acestia.

In cadrul activitatii 3 - Sustinerea antreprenoriatului în cadrul comunitatii- in favoarea celor 20 de persoane din grupul tinta, le-au fost furnizate atat de catre firma externalzata contractata in acest sens cat si de expertii proiectului, servicii pentru promovarea independentei economice in contextul activitatilor antreprenoriale:
  • timp de 2 luni s-a derulat informarea privind oportunitatea si sprijinul acordat pentru demararea unor afaceri, in cadrul a 8 seminarii organizate pe aceste teme.
  • timp de alte 2 luni a fost efectuata consultanta de afaceri specializata/mentorat pentru alegerea ideilor de afaceri, consultanta si indrumare pentru pregatirea a 20 de planuri de afaceri;
  • s-au selectat  (din un total de 16 planuri de afaceri inscrise in competitie provenind din randul celor 20 de planuri elaborate initial)  10 planuri de afaceri de catre o comisie de selectie, formata din 5 membri recrutati din cadrul mediului de afaceri si reprezentanti ai patronatelor din judetul Salaj.
            Urmare a selectarii celor 10 planuri de afaceri, furnizorul de servicii de consiliere, consultanta/mentorat, urmeaza ca timp de 12 luni, in perioada de implementare a proiectului, sa furnizeze celor 10 persoane din grupul tinta autoare ale planurilor, in calitate de reprezentanti – titulari ale celor 10 firme, servicii de consultanta specializata pentru infiintarea si functionarea firmelor.


            Celor 10 persoane castigatoare care si-au castigat titulatura de  antreprenori li s-a  acordat subventii (micro-granturi) pentru înfiintarea afacerilor si sprijin post-înfiintare pentru afacere. In cadrul fiecarei firme nou –infiintate prin proiect, va fi angajata cel putin câte 1 persoana .
Afacerile  înfiintate vor functiona minimum 12 de luni pe perioada implementarii proiectului si minimum 7 luni dupa finalizarea proiectului, iar locurile de munca înfiintate vor fi mentinute 12 luni în timpul implementarii proiectului si 7 luni dupa finalizarea acestuia.

            Firmele nou infiintate au domenii de activitate dintre cele mai diverse, din care enumeram: Constructii metalice, Manufacturare/realizare si comercializare de obiecte artizanale din metal  si comercializare de produse artizanale si  pietre semipretioase, Productie de elemente din metal, Centru de vulcanizare, Prestarea serviciilor de tamplarie si tapiterie, Comerț ambulant cu articole din piele, Salon de înfrumusețare, Producerea si comercializarea cuielor;

            Cu ajutorul proiectului pe care îl implementăm în comunitatea din Cheud 10 persoane din grupul țintă au dobândit deja calitatea de antreprenori în acest moment. Cu ajutorul acestor societăți comerciale înființate și beneficiare de subvenții (micro-granturi) pentru înființarea afacerilor și sprijin post-înfiinţare afacere comunitatea se dezvoltă, iar apoi prin aceste societăți s-au creează locuri de muncă și aceste afaceri sunt generatoare de venituri la bugetul local.

               Ne mandrim cu rezultatele noastre si dorim să le prezentăm publicului larg și totodată multumim participantilor la aceasta activitate pentru seriozitatea de care au dat dovada si le dorim succes mai departe in activitatea de antreprenoriat!

Pentru informații suplimentare putem fi contactati la adresa de email assoc@assoc.ro