EVENIMENTE‎ > ‎

Sezătoarea interetnică ”Cine sade-n astă casă” - gătatul casei și pregătirea colinzilor

posted 19 Dec 2018, 04:45 by Proiecte ASSOC   [ updated 19 Dec 2018, 04:48 ]
   
               Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
                In cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea a  9 sezatori interetnice.
In data de 05.12.2018 a avut loc in incinta Școalii Cheud nr.2 din localitatea Cheud,Com. Napradea, jud. Salaj, incepand cu ora 16:00 - Sezatoarea nr. 5 ( din totalul celor 9)   cu tematica   ,, Gătatul casei și pregătirea colinzilor”, Tittlul: “Cine șede-n astă casă” . La eveniment au luat parte 14 participante din gupul tinta,  femei rome si non-rome din Cheud, jud. Salaj  si s-au aratat bucuroase de tematica sezatorii, unde au depănat povești despre obiceiurile de Crăciun din diverse zone ale țării, zone în care participantele noastre au copilărit, au colindat și au spus ,,mulțămnituri”.
                Această șezătoare a  oferit participanților ocazia de a petrece  ore în spiritul  de altădată al sarbatorilor, pentru că la porțile sufletelor noastre de creștini bat Sfintete Sărbători de iarnă. Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători de peste an. E sărbătoarea îngerilor și a colindătorilor, e sărbătoarea copiilor, a părinților și a bunicilor. De Crăciun cerul se unește cu pământul iar îngerii cântă de bucurie.
                Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.
Comments