EVENIMENTE‎ > ‎

Sezatoarea interetnica ,,Clacă la desfăcat de mălai”

posted 8 Nov 2018, 00:33 by Proiecte ASSOC   [ updated 8 Nov 2018, 00:38 ]
        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii - Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea a  9 sezatori interetnice.
        În data de 30.10.2018 a avut loc in localitatea Cheud,Com. Napradea, jud. Salaj la gospodaria unui localnic si memebru al grupului tinta, d-nul  Stoica Radu, incepand cu ora 16:00 - Sezatoarea nr. 4 ( din totalul celor 9)   cu tematica ,, Clacă la desfăcat de mălai” . La eveniment au luat parte 12 participante din gupul tinta,  femei rome din Cheud  si s-au aratat bucuroase de tematica sezatorii, unde au reinnodat obiceiurile uneia  din cele mai vechi activități desfășurate în gospodăriile oamenilor de la tara.
        Această șezătoare a  oferit participanților ocazia de a petrece  ore în spiritul  de altădată, pentru cei bătrâni de aducere aminte, iar pentru cei tineri de a deprinde si a duce mai departe  aceasta activitate traditionala. Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Comments